Tips voor het uitkiezen van een kapsalon

tips-of-choosing-best-hair-salonEr bestaat geen twijfel over dat het vinden van een nieuwe kapsalon moeilijk is. In dit artikel zullen een paar eenvoudige tips worden gedeeld die het makkelijker maken om de beste kapsalons te onderscheiden van de rest.

Het vinden van de beste kapsalon is geen makkelijke klus. Het kan voor komen dat je een date hebt en snel je haar wilt laten doen, maar niet weet wat je precies gedaan wilt hebben. Ook wil je niet hoeven na te denken over de beste plek waar je dat zou kunnen. In zulke gevallen doe je dan een gok en kies je voor de salon die er naar jouw mening goed uitziet.

Als je wist waar je naar uit moest kijken en je een checklist had die je kon afvinken, dan zou het je minder moeite kosten om een goede kapsalon te vinden en een lange goede relatie op te bouwen met een goede styliste.

Een van de eerste dingen waar op gelet moet worden is de locatie. De trendgevoeligheid van de wijk heeft een grote invloed op de aard van de salons die er zijn. In een trendy buurt is de kans groter dat je bij de kapsalons terecht kan voor stijlvolle kapsels. Daarentegen staat dat een trendy kapsalon vaak druk is en niet iedere stylist de nodige aandacht kan besteden aan klanten. Ook zijn ze vaak duurder, vanwege de hoge huurkosten die ze betalen.

Ook kun je letten op de kapsels van de klanten die de salon verlaten. Zo kun je een beter beeld krijgen van wat je kan verwachten en een schatting maken over wat het zal kosten. Als een ieder vertrekt met hetzelfde kapsel zul jij waarschijnlijk ook dat kapsel krijgen. Let dus op variatie.

Een andere manier om de beste te onderscheiden van de rest is door te letten op de inrichting. Een goede salon hoeft niet gevuld te zijn met de duurste faciliteiten, maar moet wel schoon en georganiseerd zijn. Let verder op de stylisten. Kijk naar hoe zij werken en wat voor kapsels zij zelf hebben.