Overschakelen naar een kort kapsel

short-hairstyles-with-layers-one-to-switch-up-without-going-overboard-to-make-it-show-well-add-deep-blonde-highlightsHoewel er altijd factoren zijn die overwogen moeten worden alvorens uw look te veranderen, is het besluit om je haar kort te knippen, niet iets waar je licht over heen gaat. Om deze stap iets lichter te maken zal dit artikel een paar tips behandelen die nuttig zijn en overwogen kunnen worden voor het kiezen van kort haar.

Controleer jouw gezichtsvorm

De makkelijkste manier om een stijl te kiezen die bij u past is om na te gaan welk kort kapsel past bij jou gezicht. Mensen met een ovale gezichtsvorm kunnen elke gewenste stijl uitproberen, terwijl de vierkante gezichtsvormen super kort haar beter kunnen vermijden. Ronde gezichtsvormen hebben meer lengte, hoogte en lagen aan de zijkant nodig, zodat hun haar naar voren kan worden gekamd. Terwijl de langere gezichtsvormen iets veiliger zitten met een niet te kort kapsel, omdat die een puntige kin kunnen benadrukken. Als je niet weet wat de juiste vorm van je gezicht is kun je dat vragen aan de kapper.

Controleer de textuur van je haar

Het is belangrijk dat het uitgekozen kapsel overeenkomt met je haar textuur. Als je krullen hebt zul je moeten nagaan als de krullen in het model zullen blijven. Indien dit niet het geval is kan dit het model verpesten. Een goede stylist zal dit ook aangeven.

Zorg dat je er klaar voor bent

Het leuke van haar is dat het weer aangroeit. Het is dus niet het einde van de wereld als je niet tevreden bent met je kort kapsel. Echter, zal het wel een tijdje duren voordat het weer is aangegroeid. Zorg er daarom voor dat je er klaar voor bent. Als je er niet helemaal klaar voor bent kun je geleidelijk aan bij elke salon bezoek je haar korter knippen. Op deze manier kun je je er beter op voorbereiden en meer vertrouwen opbouwen.