Het herkennen van een goede kapper.

De juiste ervaring

nieuw-kapsel-kiezenAls het om kappers gaat zijn er in principe twee soorten ervaringen, kappers met ervaring en kappers met goed afgeronde ervaring. Kappers met goed afgeronde ervaring zijn blootgesteld aan verschillende stijlen en kapperstechnieken, omdat ze gedurende hun carrière in verschillende salons op verschillende locaties hebben gewerkt. Het probleem dat veel kappers hebben is dat ze te lang op dezelfde plek werken en dezelfde klanten behandelen. Er is dus geen variatie in hun werk.

Kies voor gekwalificeerde kappers

Er zijn veel kappers die in salons werken en aan klanten vertellen dat ze gekwalificeerd zijn, terwijl dat niet zo is. Naast het feit dat dit schaamteloos en misleidend is, riskeren klanten de kans dat hun haar wordt verpest. Gekwalificeerde kappers weten de juiste producten te kiezen die passen bij elke haartype. De chemicaliën die door kappers worden gebruikt kunnen zeer riskant zijn voor het haar als ze verkeerd worden toegepast en moeten dus niet in handen komen van ongekwalificeerde kappers.

Goede communicatieve vaardigheden

De meeste salons bieden nieuwe klanten een vrijblijvend, gratis consult met een haar styliste. Dit is niet alleen een goede kans om de kapper te interviewen om hun ervaring en kwalificaties te evalueren, maar ook om hun communicatieve vaardigheden te beoordelen en na te gaan of jij je vertrouwt voelt bij hen. De beste kappers zijn uitstekende luisteraars. Zij zijn in staat te luisteren naar wat je precies wilt en geven advies over hoe je dat het beste kunt bereiken. Ze leggen stap voor stap uit hoe ze het gewenste resultaat zullen bereiken.

Vraag aan vrienden en collega’s

Als je een vriend of collega ziet met een leuk kapsel kun je gerust vragen door wie hun haar is gedaan en wat zij vinden van die kapper. Een dergelijke kapper zou je kunnen uitproberen omdat je de kwaliteit van zijn werk kunt zien voordat je er bent geweest. Goede kappers hebben hun klantenkring opgebouwd door mond tot mond reclame van hun klanten.