Besparen in de kapsalon

save-money-at-salonAls het gaan naar de kapsalon een zeldzame luxe of maandelijkse noodzaak voor je is, zullen deze tips je helpen om in de salon kosten te besparen zonder dat je haar eraan gaat.

Let op je budget

Reken realistisch uit hoeveel je kunt uitgeven en blijf binnen dat budget. Bespreek dit ook met je kapper en vraag naar tips om binnen je budget te blijven. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat je misschien zult moeten overschakelen naar een haarkleur die minder onderhoud vereist of het uitrekken van de tijd tussen reguliere bezoeken aan de salon.

Kies voor aanbiedingen

Vraag naar de aanbiedingen die de salon biedt. Meld je ook aan op de mailinglijst zodat je op de hoogte kunt blijven van specials. Sommige salons hebben op minder drukke dagen in de week ook betere deals waar je van kunt profiteren.

Laat een stagiaire eens je haar doen

Haar stylisten moeten ergens beginnen. Sommige salons hebben speciale ochtenden waarbij ze leerlingen de kans bieden om ervaring op te doen. Klanten kunnen hun haar dan laten doen tegen een goedkopere prijs. Dit gebeurd onder toezicht van een ervaren stylist dus is uw haar in goede handen.

Combineer de diensten

Je haar laten kleuren en knippen op de zelfde afspraak kan je goedkoper uitkomen. Het wordt gelijk gewassen dus hoef je niet een twee keer terug om het te laten knippen. Het onderhouden van je haar vereist goede planning. Ga daarom na welke diensten je kan combineren.

Koop professionele producten

Alhoewel het kopen van professionele producten niet klinkt als een geldbesparende tip, zal het op lang termijn wel voordeliger uitkomen. Salon producten zijn van betere kwaliteit dan de huismerken en zullen ervoor zorgen dat je haar zijn conditie behoudt. Daardoor hoef je minder vaak naar de salon om je haar bij te werken.

De belangrijkste methode om geld te besparen in de salon is om zelf je haar te onderhouden. Laat niet alles over aan de kapper.